Chat with us, powered by LiveChat
Ja takk, sett meg på ventelista!


Finn din skrivestemme


Tjen penger på drømmen din

Hvordan grave frem gull fra innsiden og finne ditt særpreg som skribent? Hvordan våge å bruke stemmen din for hva den er verdt? Hvordan sette fyr på DIN skrivegnist? Dette er bare noen av spørsmålene vi utforsker i kurset.

Hva skal til for at redaksjonen sier JA TAKK til dine tekster? Hva imponerer dem og gjør at de vil ha mer av deg? Det finnes et sett med nøkler som gjør hele forskjellen. Jeg deler bransjehemmelighetene med deg.

For mange virker ordene «penger» og «drøm» uforenlige. De tror de må ha en jobb de ikke brenner for om de skal tjene til livets opphold. Men nei, det er faktisk mulig å kombinere de to! Hvis DU elsker å skrive, kan du gjøre hobbyen din om til en lukrativ business.

"Jeg har lært mer på dette kurset enn i løpet av fire år med journalistikkstudier! Før kurset syntes jeg det var vanskelig å nå gjennom hos redaksjoner, men etter å ha fulgt Vivians råd fikk jeg solgt hele 9 artikler før kurset var over. Alle som har lyst til å prøve seg som frilansjournalist burde ta Vivians kurs."

Drømmer du om å leve av å skrive?

Om å jobbe fra hvor du vil, når du vil og bruke kreativiteten din til å skape tekster som selger? Kanskje du har lyst til å få artiklene dine på trykk i magasiner og aviser, kanskje du drømmer om å skrive bok. Kanskje du har ant det hele livet, at egentlig er det skribent du er. Du vet i alle fall at du ønsker deg mer tid til det du brenner for! Til familie, venner og reiser. Du vil heller jobbe effektivt i perioder, slik at du tjener nok til å ta deg lengre pauser, enn å sitte ved samme pult dag ut og inn. Når du hører ordene “fleksibel jobb” og “fleksibelt liv”, så blir hjertet til en liten sommerfugl. 
 
Da er dette noe for deg.

Terese Torgersen er tidligere deltaker på kurset

"Jeg har vært så heldig å få jobbe med Vivian både som redaktør og redaksjonssjef i over ti år. Hun er en usedvanlig god skribent og en journalist med teft. Hun er nysgjerrig på lesernes vegne og formidler sine artikler med en original vri som fenger leseren, uansett hvilket tema hun skriver om. Sakene hennes har alltid ratet høyt blant leserne. Få med deg alt hun har å lære deg!”

Randi Solstad, tidl. redaktør av HENNE Vakker

"Vivian er min drømmefrilanser. Hun leverer gjennomtenkte og nytenkende ideer, har en stor forståelse for magasinkonseptet og leverer rett og slett knallbra og inspirerende saker. Alle journalistspirer som har lyst til å skrive for magasiner burde definitivt få med seg et kurs med Vivian før de setter i gang. Vi i bransjen er takknemlige for at hun har startet dette.”

Nina Lødemel, redaktør av Foreldre & Barn, 
tidl. redaksjonssjef i Det Nye Shape Up

Hvem er jeg?

Etter 20 år som frilanser, journalist, redaksjonssjef, redaktør og forfatter har jeg fått utallige forespørsler om å dele min metode. Hvordan klarer jeg å leve av dette år etter år, hvordan har jeg kommet meg inn i så mange redaksjoner, hvordan får jeg stadig nye oppdrag?  
 
Det har jeg funnet ut etter prøve og feile-metoden. Da jeg begynte i 2001, jobbet jeg kun for ett magasin, gjorde tungvint research, brukte lang tid på hver artikkel og visste ikke hvordan jeg skulle utvide kontaktnettverket eller hvordan det lønte seg å ta kontakt med en redaksjon. Jeg hadde ingen guide som kunne vise vei, så jeg måtte ta alt på feelingen – høres det kjent ut?

Er dette kurset for deg?

Jeg er veldig glad for å kunne tilby deg Norges første og eneste utdanning i magasinjournalistikk! 

Det inneholder 6 nyttige moduler satt sammen på bakgrunn av alt jeg har erfart i min 20-årige karriere i magasin-, medie- og bokbransjen, samt lure ting jeg lærte på Journalisthøgskolen (så slipper du å ta hele selv). Ikke minst har jeg intervjuet noen av landets mest kjente magasinredaksjoner og frittet dem ut om hva de egentlig vil ha. Alt dette deler vi med deg, rubbel og bit. Kurset foregår på nett. 

Klar for å prøve deg som magasinjournalist?

Meld din interesse her!

Påmeldingen til online-kurset åpner kun 2-3 ganger i året ...

Dette får du i kurset

BONUS: Men det er ikke alt!

Vent... det er enda mer!

Inspirerende nettverk

Du får tilgang til et varig, lukket Facebook-nettverk med andre skrivelystne sjeler som tidligere har tatt kurset – både frilansjournalister, bloggere og forfattere. Slik kan du finne deg et dream team og både gi og få råd på veien mot din skrivedrøm. Her er det topp stemning og full aktivitet, og tidligere deltakere hjelper deg villig vekk! Og husk, det er disse tidligere deltakerne som har fått hundrevis av artikler på trykk i over 140 ulike magasiner og aviser etter kurset ... De vet nøyaktig hvordan du kan gå frem!

Gruppecoaching med Vivians erfarne mentorer

Du får intensiv hjelp fra våre erfarne mentorer gjennom klassemøter på nett (webinarer) og skriftlige spørretimer i lukket gruppe, 16 ganger i løpet av 9 uker.* Du kan stille spørsmål om alt du lurer på og sende oss idéer, pitcher og artikkeltekster til gjennomlesning. Du får dessuten høre hva de andre har av utfordringer og våre tilbakemeldinger på dette, slik at dere kan lære av hverandre. I tidligere kursrunder har dette gitt mange nyttige aha-opplevelser. I tillegg er tidligere deltaker Anette Skonseng til stede i Facebook-gruppa daglig og ser om det er noe du trenger. :-) 


Tjen penger på å skrive!

Hvordan foregår kurset?

Hva er Bli magasinjournalist-kurset?
Norges første og eneste kurs i magasinjournalistikk – en miniutdanning på nett. Et profesjonaliseringskurs som tar deg fra amatørskribent til profesjonell journalist på 9 uker.

Hvordan leveres kurset?
Kurset foregår i en kursportal på nett. Det inneholder 6 moduler. Hver kursmodul består av 4-5 videoer og tilhørende pdf- og lydfiler, samt praktiske og inspirerende oppgaver og hjelpeark.  I tillegg får du en rekke bonusvideoer som får deg fremover i din profesjonelle skriveprosess. Hver uke mens kurset pågår får du en mail med informasjon om hva som skal skje den uka, samt en god porsjon intensiv mentorhjelp (detaljer under). Du kan dessuten laste ned både lydfiler og alt skriftlig materiale fra videoene, så du har det til evig tid! 

Hva får du i kurset?
6 nyttige og inspirerende moduler som lærer deg alt du trenger å vite fra A-Å for å starte en karriere som profesjonell skribent. 14 bonusvideoer som gir deg ytterligere kompetanse, dybde, inspirasjon og kunnskap. Intensiv hjelp fra våre erfarne mentorer i 9 uker. Pluss en heldags live-workshop på nett.

Inkludert intensiv mentorhjelp!
I løpet av de åtte kursukene + en bonusuke har vi både: 

1) 6 klassemøter (webinarer) på nett à 2 timer, der en av våre mentorer svarer på innsendte spørsmål og går gjennom idéer, pitcher og artikler som deltakerne sender inn. 

2) 6 skriftlige spørsmål og svar-runder i lukket gruppe (også à 2 timer) der du får direkte hjelp av en av mentorene i kurset. 

Rekker du ikke få dem med deg live, kan du se opptaket fra webinarene eller lese referatet fra spørretimene som legges ut i etterkant. Og ja, du kan sende inn dine spørsmål på forhånd. 

Til sammen får du minst 30 timer med direkte hjelp fra erfarne journalister i kurset!

Medlemskap i lukket kursgruppe. 
I tillegg kan du bruke vår lukkede Facebook-gruppe 24-7 til å stille spørsmål, dele utfordringer og gode nyheter med de andre studentene. Tidligere suksess-student Anette Skonseng er der og svarer på ting som haster. Dette er en skikkelig generøs power-gruppe, så gled deg! 

Slik bruker du kurset
Du ser videoer og gjør oppgaver etter eget skjema i de ni ukene kurset varer. Men det lønner seg å følge opplegget for hver moduluke for å få mest mulig ut av den ukentlige hjelpen fra våre mentorer. Dette vil antakelig ta deg 3-4 timer i gjennomsnitt per uke. Selve oppgavene sendes ikke inn, men du kan stille spørsmål om alt du lurer på underveis. Du sender både idéer, pitcher og tekster til oss og får gjennomgang og hjelp til alt du trenger. 

Tilgang i 12 måneder
Blir du forsinket underveis, er det ikke noe problem. Vi gir deg tilgang til både kursportalen og alt kursmaterialet i et helt år! Og Facebook-gruppa har du tilgang til i all overskuelig fremtid. Her får du uvurderlig hjelp av de andre deltakerne i årevis etter kurset. Du har også tilgang til opptak av og referat fra alle klassemøter (webinarer) og spørretimer. Slik at du får med deg alt i eget tempo. 

Kursbevis
Hvem vil ikke ha et lekkert kursbevis i magasinjournalistikk på veggen? Vårt spesialdesignede kursbevis viser alt du har lært i kurset og gir deg ekstra kredibilitet og tyngde når du skal starte din karriere som profesjonell skribent. 

Ditt ansvar
Denne miniutdanningen er et aktivt selvstudium med intensiv hjelp, basert på AFEL-prinsippet -- ansvar for egen læring. Det er et gruppebasert kurs, slik at alle tilbakemeldinger fra kurslederne skal være til nytte for flere på en gang. Du er selv ansvarlig for å sende inn dine spørsmål til klassemøtene og spørretimene og delta aktivt. Det er altså helt opp til deg hvor mye du får ut av kurset. Vi gleder oss til å hjelpe deg!

Bruk din skrivegave!

Du har en gave: Du elsker å skrive. Del den med verden! Få uttrykt deg, nå ut med ditt budskap, få anerkjennelse, opplev mening og ikke minst: Tjen penger på det. Jeg viser deg hvordan du gjør det på best mulig måte.
 
Vi gleder oss til å guide deg gjennom jungelen og vise deg både fallgruver, snarveier og hellige graler. Bli med på reisen!

Vivian Songe
Magasinjournalist og kvinnen bak kurset

Se mer på Viviansonge.no og Journalistskolen.no 


 • Din investering for komplett miniutdanning på nett og ny yrkesmulighet i magasinbransjen er fra kr 19 700.
 • Ja, du kan delbetale! Du kan velge å dele beløpet opp i 6-36 måneder.

Sett deg på ventelista til nytt kurs for å sikre deg en plass! Det er helt uforpliktende. 

Har du spørsmål? Da er det bare å skrive til oss på team@journalistskolen.no 

Copyright © 2021 WOW Media AS. Personvern. Kjøpsvilkår.

"Jeg skal rett og slett avsløre min personlige metode, inkludert hvordan jeg får JA på 90% av artiklene jeg pitcher til redaksjoner."

Proffe maler og sjekklister

I tillegg deler jeg mine proffe maler og sjekklister med deg. Blant annet: 

 • Mal for artikkeloppsett 
 • Mal for første mail til redaksjonen 
 • Mal for purremail til redaksjonen
 • Mal for presentasjon av deg selv 
 • Min personlige sjekkliste for en god artikkel
 • Og mye mer!

"Og er du først innafor i bransjen, har du tilgang på en helt ny inntjeningskilde for all fremtid. Dette er kurset som betaler seg selv!"

 Kurset er for deg som ...

 Kurset er IKKE for deg som ...

Siden jeg virkelig vil at du skal få maks ut av dette kurset og få solgt artiklene dine når du er ferdig, har jeg laget en liten snackspose med ekstra bonuser til deg. Sikre deg denne ved å melde deg på innen fristen er omme. Her er noen av dem!

Mot til å skrive
Ha tro på dine evner, følg din lidenskap og skap din skrivevisjon.  

Finn frilansbalansen
Penger eller lidenskap? Ja takk, begge deler.

Money money
Hvor mye kan du ta betalt, og hvordan skal du gjøre det?

Maksimer din kommunikasjon
Slik får du enda mer ut av intervjuet.

Perfeksjonisme-trollet
Hvordan spille på lag med det og få en hyggeligere venn. 

Modul 1: Bli kjent med magasinet og bransjen
Lær å dekode forside og innhold og finne magasinets konsept, målgruppe og kjerneleser. Du finner også ut hvilke magasiner som passer for deg og hvilke nisjer du kan satse på. Tidligere deltakere har hatt stor nytte av denne innsikten. Gjør deg klar for en gigantisk AHA-opplevelse!

Modul 2: Finn idéene som selger
Dette er selve hemmeligheten, folkens! Slik finner du idéer som blir til vinklinger som selger. Slik blir du en mester i den kreative prosessen. Du lærer også å se hva som er en salgbar sak og hva som ikke er det.

Modul 6: Slik får du JA fra redaksjonen
Den store mystiske hemmeligheten avsløres: Hvordan få redaktøren til å elske idéen din og rope JA! Det er en del ting du må vite før du rabler ned en mail til redaksjonen. Hvordan du skal presentere idéen din, til hvem du skal henvende deg, hvordan du kan velge den smarte veien inn og hvordan du tar deg betalt. Jeg gir deg den smarte veien inn i bransjen. 

Modul 4: Gi artikkelen en proff form
Gå fra kaosnotater til ferdig artikkel! Lær å bruke den omvendte pyramide, å skape en spennende struktur, få den proffe tekstmalen som gir deg pluss i boka og hemmeligheten bak gode tekstelementer. Aldri mer forvirring og uferdige tekster!

Modul 5: Utvikle din skrivestemme og stil
Hvordan oppfylle redaksjonens ”bestilling” uten å drepe skrivegnisten? Du lærer blant annet å finne og dyrke din skrivestemme, å fange tankene dine i råformat, skape et unikt preg og 7 prinsipper som løfter teksten din til proffnivå.

Modul 3: Skap godt innhold, research og intervjuer
Hvordan kan du gjøre journalistisk research morsomt og enkelt, bruke skriftlige og muntlige kilder i artikler, balansere saken og bruke intervjuteknikker som funker? Og hvor mye skal du bruke deg selv?

"Jeg er imponert sønder og sammen over hvor innholdsrikt og smart dette er skrudd sammen, og jeg er virkelig ikke lett å imponere, i en alder av 54 år, med medieutdanning fra Volda og drøyt 20 år bak meg som journalist. Dette er virkelig ting vi ikke lærte på skolen, noe jeg så vidt har vært på sporet av de gangene jeg har jobbet som frilanser – uten å knekke koden så grundig som dette!" 

Kati Indrefjord
Tidligere deltaker og frilansjournalist

"Jeg har siden kurset solgt over 100 artikler til et titalls norske magasiner! Jeg skriver nå fast for blant annet Ledernytt, All Verdens Historie og har flere oppdrag for Widerøes flymagasin Perspektiv, som har sendt meg på flere betalte reportasjereiser. I et magasin ble jeg også tilbudt medredaktøransvar! Og det uten å ha en dags erfaring eller utdanning fra journalistyrket utenom Vivians kurs. Det sier litt om hvor virkningsfullt kurset er …"

Inger Lise Kontochristos
 – Gründer og nå frilansjournalist

"Yes, dette kurset har forandret mitt liv! Det er et kurs over all forventning. Veldig innholdsrikt og grundig, perfekt bygget opp og ikke minst kjempegøy hele tiden. Vivian er så raus og inspirerende, ingen tvil om at hun vet hva hun snakker om. Jeg har allerede solgt flere artikler og tjener bedre enn jeg gjorde i min faste jobb."

Vigdis Fondevik
 – Tidl. daglig leder ved Operaspesialisten.no

"Dette kurset er fantastisk forløsende og et MUST hvis du vil ta skrivingen din på alvor. Vivian imponerer som kursholder og lærer deg alt om form, sjanger og struktur. Jeg solgte inn fire artikler underveis i kurset, og følelsen av å klare det var ubeskrivelig!!"

Kristin Myrmel
 – Daglig leder i Vaksdal Næringsselskap

 • Passer perfekt inn i en A4-boks.
 • Synes ting er best slik de alltid har vært.
 • Ikke vil bli utfordret og få nye perspektiver.
 • Skal skrive en universitetsoppgave, forskningsrapport eller annet som krever et helt spesifikt sett med regler som ikke sammenfaller med artikkelskriving.
 • Ikke har noe forhold til ordene kreativitet, åpenhet og eventyrlyst.
 • Heller vil høre på onkel Per, som hevder at det er umulig å leve av å skrive nå for tiden (og det har han sagt i 20 år). 
 • Elsker å skrive, men ikke nødvendigvis har fulgt drømmen til nå.
 • Vet du har en skribent i deg, men ikke helt hvordan du skal lokke den frem.
 • Vil tjene penger på å skrive (og gjerne fra hvor som helst i verden).
 • Har lyst til å skrive for magasiner eller aviser, men ikke aner hvor du skal starte.
 • Vil bli (mye) bedre på å kommunisere og engasjere gjennom tekst.
 • Er for streng mot deg selv og trenger noen som gir deg et vennlig skrivespark bak.
 • Er åpen, nysgjerrig og liker å lære nye ting.
 • Kanskje har du tatt skrive- eller journalistikkurs fra før, men er klar for en konkret guide som virkelig funker. 
 • Eller kanskje det er første gang du tar skrivedrømmen din på alvor. Da er det på tide nå!
 • Du kan også ha erfaring fra mediebransjen fra før, enten frilans eller fast, men trenger hjelp til å knekke skrivekoden, jobbe mer kreativt, effektivt og tjene mer penger. Men dette er langt fra noen forutsetning. 

Neste kursstart: Februar 2022

Sted: Online-kurs

Varighet: 9 uker. Tilgang i ett år.

SETT DEG PÅ VENTELISTA NÅ!

Vivian Songe

Sett meg på ventelista til neste kurs!

Klikk på knappen like over her for å komme til ventelista ... 

 

Utdanningen foregår på nett og kan gjennomføres når det passer deg best. Du får 8 + 1 uker med intensiv veiledning fra mine proffe mentorer fra bransjen!

Din personlige magasinsafari-guide
Jeg har søkt frem over 400 ulike magasiner for deg, og gir deg en guide til hvordan du finner dem!

Mine beste skrivetips
Har du tenkt på at hvis du leker og slipper deg løs, blir teksten din mye bedre? Disse tipsene funker garantert, bare prøv selv!

Å ta imot kritikk
Yes, det må til! Men enkelt er det ikke. Slik kan du takle det.


Få tekster på trykk

Påmeldingen stenger om

Tid som gjenstår:

Denne utdanningen gir deg ALLE disse fordelene:

Du tar et STORT, konkret skritt for å virkeliggjøre din skrivedrøm

Du vet nøyaktig hvordan du skal bygge opp en artikkel slik at den selger

Du vet hva magasiner ser etter og hvordan du får JA på dine artikkelforslag

Du har større skriveselvtillit og mindre prestasjonsangst (= bye bye, skrivesperre)

Du slipper årevis med prøving, feiling og dårlig inntjening som frilanser

Du kan spare deg for dyre og tidkrevende utdannelser

Du får kontakt med din personlige skrivestemme (som har prøvd å tekste deg i LANG tid)

Du får ta del i hemmelighetene som har hjulpet hundrevis av skribenter før deg å slå gjennom som profesjonelle journalister i bransjen

Du har rett og slett alle verktøy du trenger for å få dine tekster på trykk og leve av det!

Se deltakernes gledesrop!

Her ser du noen genuine gledesrop og kommentarer fra vår lukkede Facebook-gruppe – et glimt fra innsiden ;)
 (Derfor er de fleste deltakere anonymisert)

Noen av deltakernes publiserte artikler:

Kine Hoel Nymo
Kine er nattsykepleier og hadde ingen proff skriveerfaring før kurset. Hun solgte sin første artikkel til Kamille rett etter kurset og solgte siden 18 artikler bare i løpet av få uker! Hun ble Kamilles faste frilansjournalist, gikk ned i prosent i sin sykepleierstilling og er siden blitt headhuntet til et content-byrå som leverer artikler til landets største magasiner.

Vigdis Fondevik
Vigdis jobbet med markedsføring og ante ikke at hun kunne leve av å skrive frilansartikler før kurset. Hun solgte sin første artikkel til et historiemagasin og har siden satset for fullt på skrivekarrieren. Hun tjener nå bedre på å frilanse enn i den faste jobben hun hadde og har aldri hatt det gøyere på jobb.

Ingrid Østang
Ingrid jobbet i UDI og Kirkens Bymisjon og hadde ikke skrevet artikler før. Nå er hun publisert både i Dagbladet, VG Helg, KK og Se og Hør og har fått reise til Marokko og New York for å gjøre intervjuer med kjendiser. Hun har til og med startet en ny karriere som artist!

Linn Tesli
Linn var fostermor og tilsynsfører og er  blitt frilansjournalist ved siden av! Etter kurset er hun blitt publisert i blant annet KK, Dagbladet, Dagsavisen, Kinomagasinet og Medium. Hun har også skrevet og utgitt en hel bokserie. 

En sniktitt på innsiden

Tidligere studenters artikler er publisert i 150 ulike magasiner og aviser (minst)!

Medlem av Norsk Journalistlag og Frilansjournalistene NJ

Kursbevis

Ved fullført kurs får du dette lekre kursbeviset som viser nøyaktig hva du har lært. 

Heng det på veggen, eller vis det frem til mulige oppdragsgivere! 

Eller bare nyt synet av ditt nye liv selv.

Tid for å leve skrivedrømmen, som en proff!

 

Vivian Songe

Vivian er kvinnen bak Bli magasinjournalist-kurset og grunnlegger av Journalistskolen.no. Etter å ha gjennomført Journalisthøgskolen i Oslo i 2001, med skriftlig reportasje som fordypning, begynte hun å jobbe som frilansjournalist for en rekke magasiner i Hjemmet Mortensen (nå EgmontHM) og Aller. Hun gikk siden videre til å bli desker, redaksjonssjef og redaktør for flere av dem. I løpet av de siste 20 åra har hun jobbet frilans for 30 ulike magasiner og aviser, inkludert Dagbladet, Aftenposten K, Kamille, KK, Det Nye, ShapeUp, Henne, Elle, Bedre Helse, Foreldre og Barn og Allers. Hun har også vært informasjonssjef og pressemedarbeider i Kagge og Gyldendal forlag, samt forfattet to bøker. Hun vil ønske deg velkommen til kurset og står bak alle videoene og kursmaterialet.

«Min spesialitet er å hjelpe deg å gå fra amatørskribent til proff skribent på få uker – på en informativ, pedagogisk og underholdende måte. Jeg elsker å se alle artiklene tidligere studenter får på trykk i alle landets magasiner og aviser etter kurset. Det er som å se barnet ditt lære å sykle selv!»

 

Som omtalt i

PS. Dette lærer du ikke på skolen!

Journalistskolen.no  presenterer:

Dine kursveiledere

Disse erfarne magasinjournalistene vil hjelpe deg gjennom kurset ... *

Lasse Lønnebotn

Lasse er frilansjournalist, portrett­- og reportasjeekspert. Han har en Bachelor i journalistikk fra San Francisco State University og over 20 års erfaring fra magasin-­ og mediebransjen, både som frilansjournalist, featurejournalist, frilansredaktør og portrettør. Han jobber blant annet for VG Helg, Dagbladet Magasinet, A-magasinet, Stella, Costume, KK, TV&Film, Motor og teatermagasiner som ON! og Det Norske. Han gjør dessuten portrettintervjuene i Dine Penger på fast basis og har skrevet boken "En halv meter lavere. Et hode høyere" med Martin Bakkejord. Lasse hjelper deg både i kursets spørretimer og på live-dagen. 

«Jeg er imponert over hva Bli magasinjournalist-studentene får til, både under og etter kurset! De er veldig åpne og lærevillige og kaster seg over alt vi gir dem av input og tilbakemeldinger. Jeg ser hvordan de vokser og blir selvstendige journalister, klare til å sette sitt preg på medieverdenen.»

 

Heidi Pettersen

Heidi Pettersen har en Bachelor i journalistikk fra San Diego University og jobbet som frilans magasinjournalist i åtte år før hun ble ansatt i Aftenposten forlag som redaksjonssjef i magasinet Mamma og Aftenposten Oppvekst. Hun har dessuten jobbet som forlagsredaktør og har skrevet fem sakprosabøker gitt ut på Kagge forlag, blant annet den aktuelle ”Og det var kjærlighet”, en Utøya-historie i samarbeid med Marit Trønnes. I dag jobber hun igjen som frilans magasinjournalist, redaktør og skribent. Heidi vil hjelpe deg i kursets spørretimer. 

«Å se sitt eget navn på en magasinsak er en god følelse. Resultatet er deilig håndfast og konkret. Vi som er med på Journalistskolen.no har hatt denne følelsen hundrevis av ganger, og vi har fått massevis av erfaringer og kunnskap på veien. Alt dette er det veldig gøy å få dele med deg!»

Hilde Beate Berg

Hilde er utdannet medieviter og har over 20 års erfaring fra ulike kjente magasiner og nyhetstjenester, bl.a. KK, Kamille, ELLE interiør og NRK. Hun har vært redaktør i KK og artikkelredaktør i Kamille og har solid erfaring fra den andre siden av bordet. Hun har også vært sjefredaktør for Aller Medias kvinneportefølje med ansvar for bladene KK, Henne og STYLEmag. Hun jobber i dag som mental trener og NLP Coach og holder workshops og foredrag. Hun har nylig skrevet en bok der hun intervjuet blant andre Olav Thon, Stein Erik Hagen, Marit Bjørgen og Kjetil Andrè Aamodt. Hilde hjelper deg både i kursets webinarer og på live-dagen. Gled deg til å bli inspirert!

«Min bakgrunn i magasinbransjen har gitt meg mange muligheter. Man lærer ikke bare mye om mennesker og om livet når man jobber som journalist. Man lærer så mye om seg selv! Journalist er en åpen tittel som DU må bestemme deg for å fylle med noe bra. Dette kurset er gull for å komme i gang. Det gir deg en unik kickstart i bransjen. Jeg gleder meg til å hjelpe deg!»


PRAT MED OSS PÅ TELEFON

Lurer du på om Bli magasinjournalist-utdanningen er noe for deg?

Lyst til å snakke med noen som vet akkurat hvordan du har det?

Magnhild og Cecilie er klare til å hjelpe deg!

Send oss en mail for å booke tid

BLI MED PÅ TIDENES 

INSPIRASJONSDAG PÅ NETT!

Som om ikke det var nok!

Som student ved Journalistskolen får du delta på vår LIVE inspirasjonsdag på nett der du får tips og råd fra både tidligere studenter og profesjonelle journalister med lang erfaring i faget. 

Du får møte både skolens grunnlegger Vivian Songe, tidligere artikkelredaktør i KK og Kamille, Hilde Beate Berg, og en rekke andre kjente frilansere innen reisejournalistikk, portrettjournalistikk og annet. 

Gjør deg klar for et skikkelig inspirasjonskick! Mange sier de endelig våget å ta skrittet helt ut etter denne dagen. (Bildene er fra pre-corona, da vi møttes face to face.) 

Dette er et eksklusivt tilbud til våre studenter ...Cecilie Gunnæs Hermansen

Cecilie tok Bli magasinjournalist-kurset i 2014 og ble så inspirert at hun endelig begynte på boka hun hadde brent inne med i årevis!

Hvis du lurer på hva du skal gjøre med livet ditt og om du har det som trengs for å lykkes med skrivingen din, er Cecilie et funn av en samtalepartner. Med sin varme, klokskap og lange erfaring innen karriereveiledning er hun veldig god på både å lytte, se sammenhenger og gi konkrete råd. Hun vil gi deg et vennlig spark bak om du ikke helt tør å ta tak i drømmen din og gå for dette!

Hun har 12 års erfaring som veileder og karriererådgiver. Hun driver eget firma der hun holder kurs, foredrag og workshops i å utvikle seg profesjonelt. Hun har både coaching-kurs fra CTI Nordic og sertifisering for WIE karriererådgivningsprogram.


Magnhild Freuchen

Magnhild har en bachelor innen reiselivsledelse og grunnfag i statsvitenskap. Hun har blant annet jobbet innen hotellbransjen, kurs- og konferansevirksomhet, ved turistkontor og hos turoperatør. Hun hadde fast jobb hos Apollo da hun tok kurset for to år siden. Da kurset var over, sluttet hun rett og slett i jobben sin og har siden slutten av kurset jobbet fulltid som frilansjournalist! 

Hun har hittil solgt godt over 100 artikler til magasiner og aviser som VG Helg, VG+, Plot, Utdanningsnytt, Ledernytt, Første Steg, Foreldre & barn, Babydrøm, Glade barn i barnehagen, BAM, Kamille, Norsk Ukeblad, Ditt Bryllup, Hjemmet, PlussTid, Klikk.no og Familien. Hun har ikke angret et sekund på at hun hoppet i det og startet et nytt liv. 

Hun gleder seg til å snakke med deg og se om dette er tingen for deg. 

Intromodul: Inspirasjon, motivasjon og forberedelse
Kurset sparkes i gang en uke før modul 1 publiseres. Vi starter hele kurset med et kickoff-webinar der vi treffes på nett og jeg gir deg et innblikk i hva du har i vente. Du får klargjørende og inspirerende øvelser, der du finner ut hvorfor du skriver, hva du egentlig drømmer om, hvordan tidligere deltakere har lykkes så godt og hvordan du kan begynne å trene journalistmusklene dine. Hurra, dette blir gøy!

Du vet kanskje at andre journalistkurs gjerne koster flere tusen kroner for en dag eller to og flere hundre tusen for en hel utdanning. En privatutdanning koster gjerne 40-50 000 per semester (av seks). På høyskoleutdanningene er det vanskelig å komme inn, og man bruker 3-4 år og tilhørende studielån på å bli ferdig. 

Men formell utdanning er faktisk ingen forutsetning for å bruke tittelen "journalist" og begynne å skrive profesjonelt! Det er ikke papirene det kommer an på i dette yrket, men hva du kan produsere i praksis. Altfor mange journalistspirer bruker unødig lang tid - og taper tilsvarende med penger - på å finne ut hva som funker og ikke funker. 

Ønsker du en raskere og rimeligere vei, en praktisk og inspirerende trinn for trinn-guide som fører deg rett ut i et nytt yrke, så er dette utdanningen for deg. 
 
Investeringen kan tjenes inn igjen allerede på dine to-tre første solgte artikler etter kurset (type og lengde varierer). Alt du selger etter det er rent overskudd!

Kan jeg garantere at du får solgt dem? Nei. Det kan ingen. Det kommer an på hvor mye du jobber, hvor bra vinklingene dine er og hvilke nisjer du satser på. Men flere tidligere deltakere har solgt inn mer enn én artikkel allerede halvveis i kurset, og en av dem solgte hele 9 artikler før kurset var omme! Slik flerdoblet hun inntjent kursavgift. 

En annen solgte hele 20 artikler i løpet av de to første månedene etter kurset og ble Kamilles faste frilanser. Og atter en har solgt hundrevis av artikler på to år etter kurset. Så ja, det er mulig! 
 
Det jeg kan garantere er at ved å følge denne metoden og ta imot all hjelp du kan få på veien, kommer du MYE nærmere målet enn du ellers ville gjort. Du får alle forutsetninger for å gå rett ut et nytt yrke og jobbe som journalist, enten du vil satse frilans eller fast. Og vi skal guide deg all the way.

Dette er et kurs som betaler seg tilbake selv. Mange ganger!

Inspo-kick!

 

Meld deg på kurset innen mandag 25. sept kl 23:59 så får du med disse 2 bonusene:
BONUS 1: Tilgang til kursportalen i hele 2 år! (Vanligvis 1 år)
BONUS 2: Online-seminar i reisejournalistikk med Vibeke Montero ved Bortebest Reiseekspertene - perfekt for deg som vil skrive reisesaker!

2 ekstra bonuser!

VÆR RASK-BONUS:

Ps. Det er helt uforpliktende, og vi deler ikke din kontaktinformasjon med noen! Ditt mobilnummer vil kun bli brukt til å sende deg varsling før fristen for påmelding utløper.

Om du er på ventelista, får du sikre deg plassen din dagen før alle andre:

Bli bedre kjent med meg og kurset:

PS. Nå er kurset utvidet til 9 uker, altså har du enda bedre tid på deg!

 

NYHET: Nå kan du delbetale kurset i 3 deler!

Da er du helt på rett sted. Bli magasinjournalist er en miniutdanning over 8 uker som gjør deg i stand til å starte en ny karriere som frilansjournalist for magasiner og aviser. Norges første og eneste! Tidligere studenter har fått hundrevis av artikler på trykk i over 140 ulike publikasjoner. 

Neste kurs starter 14. februar 2022 ... altså veldig snart!

Heisann! Lyst til å bli frilansjournalist?

Men så knakk jeg koden! Og nå lærer jeg alt videre til deg.

Er du klar for et nytt liv som skribent? 

Bli magasinjournalist er Norges første og eneste utdanning i magasinjournalistikk. Vi har høy suksessfaktor på studentene!

Anette Skonseng

I tillegg til mentorene fra bransjen med lang erfaring har vi fått inn en tidligere student til å hjelpe deg! Anette hadde alltid elsket å skrive, men hadde ingen erfaring med journalistikk før hun tok Bli magasinjournalist-kurset i 2017. Hun jobbet som pensjonsveileder for Nav på niende året. Sin aller første artikkel solgte hun til KK kort tid etter kurset. Så begynte snøballen å rulle. De to neste sakene solgte hun til Aftenposten Vitenskap og Aftenposten Historie. Hun har også skrevet for Vi Menn, Aftenposten Innsikt, Aftenposten Junior, Magasinet Puls, Kamille, Familien, Tara, Første Steg (Utdanningsforbundet), Bodø i Vinden m.fl. I 2018 sa hun opp sin faste jobb og ble frilansjournalist på heltid.

«Takket være Vivian og kurset hennes har drømmen min om å leve av å skrive gått i
oppfyllelse. Å si opp en fast, trygg jobb i Staten for å skrive artikler, føltes som å forlate et cruiseskip midtfjords i en bitteliten robåt. Kjempeskummelt! Men det er her ute eventyret er, og jeg har ikke angret ett sekund. Nå gleder jeg meg til å hjelpe deg!»

 

Tidligere student Merete Sillesen
Merete begynte på Bli magasinjournalist-kurset i en alder av 59! Kurset har endret livet hennes totalt. Hun jobber nå som frilansjournalist på fulltid og reiser land og strand rundt for å intervjue spennende mennesker for minst 15 magasiner og aviser. Her i samtale med Vivian.

Tidligere student Ingrid Østang
Ingrid hadde – som de fleste på kurset – null proff skriveerfaring fra før, men har gjort det strålende etterpå og skapt seg en ny karriere. Hun har hatt artikler på trykk i alt fra VG Helg og Dagbladet Magasinet til KK og Allers. Her i samtale med Vivian om hvordan kurset kickstartet det hele, og om alt det spennende som har skjedd etterpå …

 
 

Du har kanskje sett Vivian bli intervjuet om frilansjournalistikk i media? Her i Medier24.

Noen gledesrop fra våre deltakere ...

*Vi tar forbehold om at det ved sykdom eller uforutsette hendelser vil settes inn en vikar.

Hanna Norberg

Hanna Norberg har Bachelor i journalistikk fra Høgskulen i Volda og Master i journalistikk fra Universitetet i Oslo. Hun har 15 års erfaring fra norsk presse, blant annet som frilansjournalist for Dagbladet Magasinet, D2 (Dagens Næringslivs helgemagasin), VG Helg, A-magasinet, Stella, Det Nye, KK, Ute og en rekke andre magasiner. Hun har også jobbet som desker i Dagbladet og D2, og er derfor vant til å gi tilbakemelding på tekster.Hanna har gitt ut fire bøker på Kagge Forlag, blant annet turboken «Oslove» og barneboken «Kon-Tiki». Hun jobber også som manuskonsulent. Sammen med Aina Kristiansen driver hun bloggen stakkarsoss.no med bilder fra Oslo. I 2015 fikk de Oslo bys kunstnerpris for bloggen. Hanna Norberg ble også nominert til «Årets Osloborger» i 2015. 

«Jeg er opptatt av at journalistikken skal være korrekt og troverdig, men også underholdende og engasjerende, og da er det enormt inspirerende å se hvordan deltakerne på kurset går fra å være nysgjerrige skrivespirer til å bli gryende magasinjournalister. Når jeg veileder studentene på Journalistskolen.no blir jeg også minnet om at jeg har verdens beste jobb, nemlig å være magasinjournalist.»